Mest mulig lykke til alle.

 

Effektiviseringerne og rationaliseringerne i den offentlige sektor, som nu er pågået siden november 2001, er blevet en svøbe for velfærdssamfundet.

Følger man med i, hvad der rører sig hos almindelige mennesker, er man velorienteret om, hvor hårdt alle nedskæringer og besparelser har ramt hundredtusindvis af mennesker i Danmark igennem årene. Der er sågar kommet lig på bordet, men stanken får ikke magteliten til at ryste på hånden.

I årevis har vi måttet høre på, at den offentlige sektor skal køre længere på literen. Enhver med en smule forstand på biler ved, at det gør kun fabriksnye biler.

Produktivitetskravet, om 2% besparelser årligt i f.eks. sundhedsvæsenet, får en til at tænke på en produktionschef på en pølsefabrik, der vil producere det samme antal pølser med mindre pølsefars hvert år. Samtidigt skærer han ned på antallet af medarbejdere løbende og kan ikke forstå, at han ikke producerer mere.

Vi har det helt forkerte fokus på, hvad der udgør et godt samfund og et godt fællesskab.

Det er langt nemmere at få en dresseret abe til at opføre sig økonomisk efficient ved enhver given lejlighed end et menneske.

Det er netop sagen. Vi er ikke aber. Vi er mennesker, og vi har mål og drømme med livet, som kun kommer en gang for hver af os.

At livet er opstået ved en tilfældighed, er det samme som at tro på, at der kan opstå et færdigt leksikon ved en eksplosion i et bogtrykkeri. Livet er ikke et tilfældigt eksperiment. Det har mening. Derfor er det heller ikke lige meget, hvad politikere, embedsmænd og økonomer bestemmer og beslutter for vort samfund. Disse mennesker har et ansvar over for fællesskabet. Dette ansvar består i at skabe rammerne for mest mulig lykke til alle.

Login    
Online    
Ønsker/hilsener    
Musikvideoer    
Radio Freja    

Apfspiller ( popup )    
Songhistory    
Counter    
Blog - frejasfjer    
Android App    

Iphone App    

Radioguide FM    

Page 0.0382 seconds to be generated
Facebook radio@radiofreja.dk