Loading...

Lyt med

Billy Joel udgiver en ny sang - Et sandt musisk ikon er tilbage.

Et sandt musisk ikon er tilbage. Billy Joel udgiver en ny sang for første gang i årtier. "Turn The Lights Back On" Dette sker efter en lang periode, hvor kunstneren kun lejlighedsvis har optrådt og kun spillet sine hits en gang om måneden i Madison Square Garden i New York og næsten ikke turneret.

Historien bag denne nye udgivelse er bemærkelsesværdig. Den kommer efter en frokostaftale mellem Joel og sangskriveren Freddy Wexler, der har arbejdet med prominente kunstnere som Celine Dion, P!nk og Selena Gomez. Efter gentagne forsøg formåede Wexler at overbevise Joel om at samarbejde om at skrive en ny sang, en idé som Joel tidligere havde afvist. Dette møde åbnede op for nye muligheder for Joel, og resultatet var "Turn The Lights Back On".

Billy Joel, som allerede har solgt over 150 millioner albums, er medlem af Songwriters Hall Of Fame, har været nomineret til 23 amerikanske Grammypriser og vundet seks. Hans karriere startede i 1973 med "Piano Man" og han har siden skabt klassikere som "Just The Way You Are", "New York State Of Mind" og "Uptown Girl", samt haft 33 selvskrevne hits på Billboard-hitlisten.

Den nye single er en enkeltstående udgivelse, og der er ingen planer om yderligere udgivelser i øjeblikket. Det sidste popalbum Joel udgav var tilbage i 1993 med "River of Dreams".

I år fylder Billy Joel 75 år, og han afslutter sin imponerende række på 150 udsolgte koncerter i Madison Square Garden. Hans vedvarende popularitet og indflydelse er en inspiration for mange musikere, der ser hans karriere som et mål om succes.

Sony